Friday, March 18, 2011

Facebook Credits

Facebook Credits je akási virtuálna mena, ktorú zaviedol facebook v roku 2010. Za jej úspešným zavedením stojí partnerstvo so Zyngou, ktorá je najvačšou platformou pre hry na facebooku.
S vyše 230 miliónmi aktívnych členov, ktorí utrácaju nemalé peniaze za nákup facebook credits, ktoré následne využívajú v hre Farmville či Mafia Wars.

Online videopožičovňa
Ďalším významným partnerstvom je dohoda so spoločnousťou Warner Bros, ktorá 8.marca 2011 sprístupnila vůbec prvý film na online zakúpenie na Facebooku na 48 hodín - The Dark Knight.

Film je možné stiahnuť a pozrieť si za poplatok 30 facebook credits, čo je pri kurze 10:1 poplatok 3 doláre.

Facebook tak podľa mojho názoru odštartoval novú éru platieb za digitálny obsah. Je pravdepodobné že jeho aktivity budú siahať ešte ďalej a následovat bude spoplatnenie sťahovania hudby. Čo sa iným nie príliš darí, facebook prekonáva.

E-shop priamo na facebooku
Zaujímavou novinkou posledných dní, je zavedenie eshopu priamo do prostredia facebooku pre slovenských a českých klientov. Eshop je možné pripraviť importovaním dát z klasického eshopu v priebehu niekoľkých minút. O integráciu eshopu do prostredia facebooku sa postarala spoločnosť BohemiaSoft so službou click4webstore.com kde je možné si tento eshop založiť a aj spravovať.

Aké su poplatky?
Služba je zadarmo pre eshopy do 15 položiek. Pri prekročení tejto hranice je možné eshop spravovať za mesačný poplatok 100 kč.

Systém dokáže zrkadliť a updatovať obsah z klasického eshopu priamo do eshopu na facebooku, nie je preto nutné pridávanie noviniek zakaždým dvakrát keď chceme pridať nový produkt.

Spoločnosť BohemiaSoft len za 3.den od svojho spustenia zaregistrovala veľký záujem o túto službu, keď vyše 1500 záujemcov si vyskúšalo založenie a prevádzku takéhoto eshopu.

Facebook credits
View more presentations from jaro.

Zdroje :
  1. Tyinternety.cz [online]. 2010, Facebook credits - platebný systém za virtuálni zboží, Dostupné z WWW: odkaz
  2. facebook.com [online]. 2010, Facebook credits, Dostupné z WWW: odkaz
  3. svetinformacicz.cz[online]. 2010, Facebook konkuruje internetovým pujčovnám , Dostupné z WWW: odkaz

No comments:

Post a Comment