Wednesday, October 23, 2013

Podoba firemního IT v době SaaS

Co se stane s podnikovým IT v dnešní době, kdy stále více podniků přechází modely orientované na outsourcing IT? Bude výsledkem tohoto trendu skutečnost, že IT z firem kompletně zmizí a bude plně dodáváno jako služba? Na tyto otázky hledá prezentace "Podoba firemního IT v době SaaS" odpovědi.

SaaS i celý trend Cloud Computingu s sebou přináší řadu příležitostí a jak dělat byznys jinak. Od snížení nákladů, až po transformaci byznys modelů. Je však životně důležité si uvědomit, že přechod on interní dodávky služeb k externí obnáší nejen řadu výhod, ale i (často skryté) problémy, na které se často zapomíná. Přestože mohou být pro podnik problémové, či přímo fatální.

V prezentaci se zabývám zhodnocením často přeceňovaných výhod SaaS a shrnutím důvodů, které vedou společnosti k přechodu k outsourcingu. Zároveň analyzuji vyvíjející se trendy v této oblasti, a to ze střednědobého i dlouhodobého pohledu.

Prezentace v .pptx zde.
Prezentace v PDF zde.


2 comments:

  1. Myslím, že efektivní cloud je opravdu cesta budoucnosti. Respektive, takto to vidím já. Je to však zcela individuální. Také bych Cloudové řešení nedoporučoval u všech firem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vždy to bude záviset na povaze konkrétních IT služeb. Pro SMB, které nemají ICT jako svůj core business, je to jistě velice dobrý způsob jak nejen ušetřit, ale také držet odpovídající kvalitu služby. Jediné co tomu v dnešní době brání je nedostatečně "osvícený" zákazník.

      Delete