Friday, October 17, 2014

Stav a rozvoj pokrytí území ČR rychlým mobilním internetem

Budování rychlých mobilních sítí v České republice se v posledních letech bez přehánění jaksi zastavilo. Nyní se zdá, že se blýská na lepší časy. Čeští operátoři ohlásili, že se dohodli na sdílení svých sítí a na pokrytí 90% obyvatelstva a 80% území sítí LTE.

Moje prezentace je malým zamyšlením nad stavem minulým, současným a nad tím, kam by se náš trh mohl/měl co se týče operátorů mobilních sítí ubírat. Jelikož prezentace obsahuje zejména moje subjektivní názory, je pravděpodobné, že se nemusí shodovat s názorem některých posluchačů. Proto uvítám diskuzi na toto téma a rád si poslechnu, co si o něm myslí ostatní účastníci tohoto kurzu.

Prezentaci naleznete zde.

Adam Klíma

5 comments:

  1. Done well any time you discovered that your significant human being inside narrative is certainly Chelsea Brodie, who seem to earned the particular yellow metal honor along at the paralympics during Questionnaire when real ahead of review appeared to be composed. https://imgur.com/a/dUHsqcX https://imgur.com/a/bYC9RgT https://imgur.com/a/0gILQgS https://imgur.com/a/NOxrJWX https://imgur.com/a/YOd90KD https://imgur.com/a/CM1O0J4 https://imgur.com/a/fziN3mO

    ReplyDelete
  2. Tak dneska je to už naštěstí hodně v pohodě, ale občasné výpadky jsou. Třeba teď na dovolené jsem chtěl na telefonu jednomu chlapíkovi, se kterým jsme se potkali na pivu ukázat, kterou autokosmetiku kupuji, ale samozřejmě to bylo najednou pomalé až bída. Naštěstí se to ale stane tak jednou nebo dvakrát do roka. :) Jen vždycky v té nejméně vhodné situaci, ale to určitě všichni znáte. ;-)

    ReplyDelete
  3. Dobrý den, jsem moc ráda, že se pokrytí internetem v České republice postupně zlepšuje. Sice to není žádná hitparáda, ale i tak nám to vystačí na pokrytí běžného provozu. Zatím na něj jede i většina zabezpečovací techniky, kterou máme v domě použitou. Kromě kamer jsme k chytré domácnosti totiž připojili i všechny alarmy a čidla.

    ReplyDelete
  4. Podle mě je pokrytí internetem celosvětový problém. U nás v ČR jsou na tom nejhůře odstrčené lokality, kam jsme se však přestěhovali i my. Šlo nám hlavně o klid, ale například připojení chytré domácnosti je docela výzva. Zatím máme doma pár spotřebičů a zavlažovací systém, ale už se to trochu seká.

    ReplyDelete
  5. Chytrá domácnost je za mě asi to nejlepší do čeho se dá doma investovat. Jelikož máme většinu domu napojenou na internet, tak ušetřím mnohem více času a tím pádem také práce. Kromě toho jde samozřejmě i trochu o pohodlí. Nedávno jsme si pořídili i chytrý projektor, abychom mohli s přáteli koukat na Harry Pottera.

    ReplyDelete